torsdag 26 januari 2012

Spara pengar på appar

För er som har en iPod Touch, iPhone eller iPad kommer här ett tips på en bra app som heter AppsGoneFree. Varje dag listar den appar som tidigare kostat pengar men som nu går att ladda ner gratis. Jag tycker att appen är kanon och använder den i princip dagligen eftersom man kan spara pengar på den.

Länk till appen: AppsGoneFree

torsdag 19 januari 2012

Läsarnas spartips del 1

Annika har varit vänlig och skickat in sina spartips till sajten. Hon tipsar om två webbplatser.

Matpriskollen
Se dina butikers extrapriser och gör jämförelser så att du kan handla där det är billigast.

Gratisprylar - Rabattkuponger
Rabattkuponger som du kan skriva ut och använda i din lokala butik eller nätbutik.

Tack Annika för dina tips! Fortsätt gärna att skicka in era tips till sajten.

torsdag 12 januari 2012

Tänk dig för innan du använder kreditkortet

Foto: jeff_golden

Undvik att köpa saker med kreditkort eftersom räntan på dessa ofta är hög. Försök istället att spara ihop till det du vill köpa och betala kontant. Om du ändå måste använda kreditkortet se till att skaffa ett kort med räntefri betalning upp till 60 dagar utan avi-avgift. Då har du 2 månader på dig att betala av köpet innan räntan börjar ticka. Är man förmånskund eller liknande hos någon bank får man ofta bättre villkor på deras kreditkort så se till att utnyttja det för att spara pengar!

torsdag 5 januari 2012

Återanvänd gamla plastförpackningar

När man köper glass och annat får man innehållet i en plastförpackning. Många slänger förpackningarna när innehållet tar slut men de här förpackningarna blir utmärkta matlådor som man kan frysa in rester i eller använda som förvaringsboxar. Ett tips är dock att inte värma dessa förpackningar i mikron utan flytta över innehållet till en tallrik eftersom plasten ofta är för mjuk för mikrovågsugnen.