tisdag 8 november 2011

Spara pengar: Byt till vinterdäck själv

Nu är det dags att byta till vinterdäck! För att spara en slant kan man göra det själv. Det är inte så svårt som man kan tro. Ta hjälp av en kompis eller anhörig om du ändå är osäker på hur man gör! Man sparar ca 200:- på att byta däck själv, pengar som man kan spendera på något roligare.

måndag 7 november 2011

Billiga bullar och korvar på IKEA

Häromdagen var vi på IKEA och passade då på att först fika och senare äta lunch där. För fikat betalade vi 25 kr (2 drickor och 3 st godsaker). För lunchen betalade vi 22 kr (1 dricka och 4 korvar). Både fika och lunch för två personer för under 50 kr! Om man jämför det med att fika på ett café och äta på en restaurang så sparar man ganska mycket pengar.

fredag 4 november 2011

Skriv matsedel för hela veckan


För att undvika att småhandla flera gånger i veckan vilket resulterar i att man även handlar andra varor som man inte hade tänkt sig kan man skriva matsedel för hela veckan. Då räcker det med att man storhandlar en gång i veckan och kanske en gång till mitt i veckan för att köpa det som har tagit slut. En annan fördel med matsedel är att man inte behöver bekymra sig om vad man ska laga för mat samma dag. Det sparar både tid och pengar!